Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Magazin

“6. Lefke Hurma Festivali” başlıyor

Lefke’nin 7 Kasım Pazar günü uluslararası cittaslow (sakin şehir ) unvanını almasından sonra düzenlenecek olan ilk etkinlik olacak olan ve bir gün olarak yapılacak Hurma Festivalinin açılışını, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve hurma üreticileri yapacak.

Gürsel KARAGÖZLÜ

Geçtiğimiz yılda siyasilerin Lefke ve bölgesine gerekli ilgiyi göstermediklerinden festivale siyasiler davet edilmemiş ve festivali Lefke Belediye Başkanı, üreticiler ve halk açmıştı.
Festival; portakal ve ceviz ile birlikte, Lefke'nin ana ürünlerinden biri olan hurma ürününün tanıtılması, üreticilerinin desteklenmesi ve Kıbrıs kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla düzenleniyor. Festivalin bu yılki sloganı;  “Sakin Şehir Lefke Sizi Çağırıyor” olarak belirlenirken, festival ile ilgili tüm görseller Türkçe, İngilizce ve Rumca olarak hazırlandı.
Hurma Festivalinin açılışı saat 11.00 de yapılacak. Lefke Belediye Pazarı ( Bandabuliya) ve çarşısında yer alacak etkinliklerin “Saat 11.00’de açılış ve Lefke Belediyesi Halk Dansları Ekibi gösterisi, 11.30’da GASAD ve SEÇ-DER Halk dansları gösterisi, 12.00’de Muharrem Cemoğlu müzik dinletisi, 12.30’da En Güzel Hurma Macunu Yarışması, 13.00’de Rehber Eşliğinde Lefke Tanıtım Turu, 13.00’de Ersan Karaç Müzik Dinletisi, 14.00’de Grup Baria, 15.00’de Buzuki Konseri, 16.00’da Kıbrıs Müzik Yolcuları.” İle son bulacak.