Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Dünya

İran üniversiteleri Batı’ya mı açılıyor?

Akademik yılın başlangıcında devlet televizyonuna konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’daki üniversitelerin daha fazla yabancı öğrenci ve öğretim görevlisi kabul etmesi yönündeki isteğini dile getirdi.

BBC’nin haberine göre, İngilizce eğitim veren bir üniversitenin açılması yönünde çağrıda bulunan Ruhani, İran’daki akademik hayatın uluslararası katkılarla gelişeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, ülkedeki muhafazakarların, uluslararası iletişimin ajanlığı doğuracağı yönündeki endişelerini de reddetti.
İSKOÇYA'DAN MEZUN

Tahran Üniversitesi’nde hali hazırda İngiliz dili fakültesi yer alsa da, tüm derslerin İngilizce olduğu bir üniversite bulunmuyor. Kendisi de İskoçya’daki Glasgow Caledonian Üniversitesi’nden mezun olan Ruhani, ekonomi, bilim ve teknoloji konularında dünyayla iletişim içinde olmaya özen gösteriyor.