Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Dünya

Ebola salgını Batı Afrika’da yayılıyor

Nijerya'da Ebola virüsü nedeniyle kaydedilen üçüncü ölüm vakasının kurbanının Batı Afrika Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) 36 yaşındaki çalışanı JattoAbdulqudir olduğu belirtildi.

Virüsün ülkenin en büyük kenti Lagos'un sınırlarını aşmadığını belirten Nijeryalı yetkililer, Lagos kentinde karantina altında olan Abdukqudir'in virüsü Nijerya'da düzenlenen bir ECOWAS toplantısına katılmak için gelen ve tedavi edildiği hastanede 25 Temmuz'da ölen Liberya vatandaşı PatrickSawyer'dan kaptığını aktardı.

PatrickSawyer ile herhangi bir şekilde temasa geçmiş olan 139 kişinin hastalık şüphesiyle gözlem altına alındığı Nijerya'da, Sawyer'ı tedavi eden bir hemşire de geçen hafta Ebola virüsünün yol açtığı hastalıktan hayatını kaybetmişti.

Nijerya'da virüsün herhangi bir salgına neden olmaması için geçen hafta ulusal acil durum ilan edilmişti.

Şu ana kadar herhangi bir ilacı ve aşısı bulunmayan Ebola virüsünden kaynaklanan salgın nedeniyle Batı Afrika'da binden fazla kişi hayatını kaybetti.