İsrail'in Gazze'nin değişik yerlerine insansız hava aracı ve savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırılarda İzzeddin el-Kassam Tugayları mensubu 7 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Refah kentindeki bir hedefe düzenlenen hava saldırıların 7 mensuplarının hayatını kaybettiği belirtildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'e ait insansız hava aracının saldırısanda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazelerinin Ebu Yusuf en-Neccar Devlet Hastanesi'ne getirildiğini söyledi.
Kudra, saldırılarda 5 kişinin yaralandığını aktardı.
7 ÇOCUK YARALANDI
İsrail'in savaş uçaklarının Gazze'nin güneyine düzenlediği saldırıda 7 çocuğun yaralandığı bildirildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabra Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda 7 çocuğun yaralandığını belirtti.
Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail Hava Kuvvetlerine ait jetlerin bu gece 9 noktayı hedef aldığı bildirildi.
"Gece boyunca İsrail’in güneyine yapılan roket saldırılarına karşılık olarak İsrail ordusunun Gazze’ye hava operasyonu düzenlediği" bilgisine yer verilen açıklamada, “hedeflerin doğrudan vurulduğu teyit edilmiştir” ifadesi kullanıldı.
Açıklamada ayrıca İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner’in, “Gazze’li militanlar, bugün en az 25 kez roketlerle İsrailli sivillerin hayatını tehlikeye attılar. Bu gerçek taşınamaz ve kabul edilemez. Ülkenin güneyinde bulunan İsraillilerin refahı için Hamasın altyapısını zayıflatmaya ve çalışmaz hale getirmeye devam edeceğiz” sözlerine de yer verildi.
BİR GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, hava saldırısında 30 yaşındaki Mazin Ferac el-Cerba ile 23 yaşındaki Mervan Hasan İsliym'in yaşamını yitirdiğini, 20 yaşında 1 kişinin yaralandığını söyledi.
Kudra, ilk yardım ekiplerinin yaralı genci Gazze'deki Şüheda el-Aksa Hastanesine kaldırdığını bildirdi.
Görgü tanıkları da İsrail'e ait keşif uçaklarının, Gazze'nin orta kesiminde bulunan el-Beric Mülteci Kampı'ndaki bir grup Filistinliyi hedef aldığını ifade etti.
Uçakların Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye beldesine de hava saldırısı düzenlediği, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
Bu arada dün akşam Gazze'nin kuzeyinden İsrail'in güneyine 2 füze fırlatan bir grup Filistinlinin İsrail'in saldırısından yara almadan kurtulduğu bildirildi.
Halk Direniş Komitesi'nin silahlı kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Füze birliklerimizden bir grup, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinden İsrail'in güneyindeki Karmi Tsur Yahudi yerleşim birimine 107 tipi 2 füze atmasının ardından İsrail'in kendilerine yönelik düzenlediği saldırıdan yara almadan kurtulmuştur" denildi.
7 FİLİSTİNLİ YARALANDI
Batı Şeria'daki Tulkerm ve El Halil kentlerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda ise 7 Filistinli yaralandı.
Alınan bilgiye göre, 17 yaşındaki Filistinli Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr’ın öldürülmesi olayını El Halil kentinin Bab ez-Zaviye Mahallesi'nde protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, askerlerin kullandığı gerçek mermilerin isabet etmesi sonucu 1 kişi yaralandı.
Görgü tanıkları, El Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Amir beldesi yakınında da şiddetli çatışmaların yaşandığını ve askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasından onlarca kişinin etkilendiğini belirtti.
Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm kenti yakınında bulunan bir askeri kontrol noktasına taş atan onlarca gence askerlerin göz yaşartıcı gaz bombası, gerçek ve plastik mermiyle karşılık vermesi sonucu da 6 kişi yaralandı.
Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da, Doğu Kudüs’teki Şufat beldesinde sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmasının ardından ölü bulunmuştu. Filistinli yetkililer, ilk otopsi sonuçlarının, Ebu Hudayr’ın diri diri yakılarak öldürüldüğü yönünde olduğunu açıklamıştı. İsrail ise otopsi sonuçlarını henüz açıklamazken, olayla ilgili dün 6 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.
GAZZE'YE TOP ATIŞI
Bu arada, İsrail ordu birliklerinin, Gazze'nin güneyine topçu ateşi açtığı bildirildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze sınırının doğusuna konuşlanmış olan birlikler, Gazze'nin güneyindeki Refah sınırına yakın boş bir araziye 3 kere topçu ateşi açtı.
Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
İsrail bugün, "İsrail'in güneyine Gazze'den 15 roketin atıldığını" iddia etmişti.
































