2017 yılına Android'li otomobiller damga vuracak - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Nisan 19, 2024
Bilim ve Teknoloji

2017 yılına Android’li otomobiller damga vuracak

2017 yılına Android'li otomobiller damga vuracak

Geleceğin akıllı otomobillerinin hayatımıza girmesinde öncülük edecek olan sistem 2016 yılı içerisinde Honda, Lincoln ve Kia’nın otomobil modellerinde görülecek.
2017 yılında daha da yaygınlaşacak olan Android Auto’lu otomobiller arasına Kia Forte 5 modelinde, Lincoln Continental modelinde ve Honda Civic, Accord ile Ridgeline modelinde yer verecek.
Peki Android Auto nedir?
Google tarafından geliştirilmiş olan bu sistem Android işletim sistemini otomobillere taşıyarak yolculukların daha keyifli hale gelmesini sağlıyor. Akıllı telefonunuza indireceğiniz Android Auto uygulaması ile otomobiller telefon ile senkronize olabiliyor. Ardından araca binildiği andan itibaren aracın kullanılması daha kolay hale geliyor. Kısacası otomobilin işlevselliği daha da artıyor.

Android Auto ile Neler Yapılabiliyor?
Uygulamanın otomobile senkronizasyon işlemi yapıldıktan sonra ilk olarak sürücüye güvenli sürüş ipuçları veriliyor. Gidilecek olan yerin kolaylıkla belirlenmesi ve en kısa yolun bulunması amacıyla da belli rotalardaki trafik durumu gösteriliyor.
Yoldayken güzergah üzerinde meydana gelen trafik kazalarını, trafik yoğunluğunu ve yol çalışmaları gibi önemli bilgileri de otomobil yer alan ekran üzerinden gösterebiliyor.
Gelişmiş sesle kontrol özelliklerine sahip olan bu sistem ile sürücüler rahatlıkla telefon görüşmeleri yapabiliyor. Sesli komutla arama yapılmasına izin veren sistem hatırlatıcı eklenmesine ve notlar alınmasına olanak sağlıyor.
Google şu an bu sistemi kendi geliştirdiği sürücüsüz otomobil üzerinde test ediyor. Otomobil üreticileri 2016 yılı içerisinde Android Auto’lu modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar. Ancak akıllı otomobillere 2017 yılında yollarda daha çok rastlayacağız.


Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar