“2016 yatırım yılı olacak” - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Nisan 19, 2024
Ekonomi

“2016 yatırım yılı olacak”

Nadire BAHADİ
Maliye Bakanlığı’nın 2014 yılı vergi ve zarar verilerinin açıklanması ile Mağusa’da faaliyet gösteren Northernland Construction vergi sıralamasında Mağusa bölgesindeki inşaat şirketleri arasında 1’inci sırada yer aldı. Northernland Construction Ltd. ile 12 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren Koral Bozkurt, bu yılda isminden vergi rekortmeni olarak söz ettiriyor. Özellikle Mağusa bölgesinde pek çok projenin yanı sıra ilklere imza atan Bozkurt 12 yıllık deneyimi ile sektörü değerlendirdi. Bozkurt 2016 yılının yatırım yılı olacağına dikkat çekerken, Northernland Construction Via Park projesi ile uzun süre adından söz ettireceğe benziyor.
Dürüstlüğü başarısını arttırıyor
Verilere göre Northernland Construction’ın son 5 yıl içerisinde istikrarlı bir başarı sağladığı görülüyor.  Vergi sıralamasında üst sıralarda bulunan şirketlerin birçoğunun bankalar olduğuna dikkat çeken Bozkurt, inşaat firmaları arasında 5 yıl içinde en iyi 1’inci firma konumunda olduklarını ifade etti. Yaklaşık 600 çalışanı ile Mağusa bölgesinde başarılı projelere imza atan Bozkurt, sektördeki başarının sırrını dürüstlüğe borçlu olduğunu ifade etti.
 


“Ciddi anlamda teşvik sağlanmalı”
Northernland Construction Mağusa bölgesinde inşa edilen Saklıkent, Alasya Park, Kent Plus ve Evolve gibi projeleri ile bölgede başarıyı yakalamış durumda. Saklıkent ve Alasya Park projelerinin tamamı tamamlanırken, şehrin göbeğinde inşa edilen 250 öğrenci kapasiteli Evolve öğrenci yurdu, başarı ile tamamlanan projeler arasında yer aldı. Şirketin şehrin girişindeki Kent Plus projesinin 500 konutluk ilk etabı tamamlanırken, konutların yer aldığı projenin sosyal alanları tamamlanma aşamasında. Northernland Construction konut projelerinin yanı sıra 100 araç filosu ile Cyprus Ways araç kiralama ve tamamlanan 60 ofislik iş hanı projesi ile de adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle Mağusa bölgesinde 5 yılda 3 büyük projeye imza atan Koral Bozkurt, bir süredir inşaat sektöründe ciddi düşüşlerin yaşandığına dikkat çekti. Bir ülkenin ekonomisinin ödenen vergilerle ilerleme sağladığını söyleyen Bozkurt, sadece turizm de değil özel sektöre ciddi anlamda teşvik sağlanması gerektiğini kaydetti.
“2016 yatırım yılı olacak”
2010 yılı itibari ile inşaat sektörü için grafiğin her geçen gün düştüğünü belirten Bozkurt, sektördeki düşüşün nedenini dövizin yüksek olması ve yerli halkın alım gücünün düşük olması olarak açıkladı. Piyasanın bir süredir durgun olması nedeni ile büyük yatırımlar yerine küçük yatırımlar yapmayı tercih ettiklerini belirten Bozkurt, gelirin başka sektörlere dağıtıldığını ifade etti. Bölgeye ortaklı bir yatırım ile Evolve isimli yeni bir yurt yapıldığını söyleyen Bozkurt, farklı sektörlere olan yatırımların Ercan Havaalanı içerisinde bulunan restoran ve kafelerin kiralanması ile devam ettiğini belirtti. 2016 yılında inşaat sektöründe canlanma olacağını söyleyen Bozkurt, Ocak ayında başlanacak Via Park projesi ile yeni bir yatırıma imza atıldığını kaydetti.
İlklere imza atmaya devam ediyor
Bölgede pek çok projede halkı ilklerle buluşturan Northernland Construction ilklere imza atmaya devam ediyor. Via Park projesi ile ilgili ilk kez Havadis’e konuşan Koral Bozkurt, Mağusa Gülseren bölgesinde inşa edilecek Via Park’ın denize 200 metre mesafede ve Kıbrıs’ın ilk gerçek rezidansının olacağına vurgu yaptı. Toplamda 9 bin 100 metre karelik bir alana inşa edilecek olan projenin, 14 katlı, 60 konutlu tamamen lüks ve yurt dışında inşa edilen rezidans mantığı apartman olarak yapılacağını söyleyen Bozkurt, proje kapsamında Mağusa’nın ilk olimpik yüzme havuzu yapılacağını ve projede hamam, sauna ve masaj odalarının yer alacağını bildirdi. Bozkurt, Ocak ayında başlanacak olan Via Park projesinin 20 ay içerisinde tamamlanarak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. Yeni projelerin teminatının geçmişte yapılan projeler olduğunu belirten Bozkurt, yeni yatırım olan Via Park projesinin başarısından şüphe duymadığını ifade etti. Güçlü yatırımcı Bozkurt, ilklere imza atmaya devam edeceklerini belirterek önümüzdeki yıllarda 5 yıldızlı bir otel yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar