Yakın Doğu farklı galip: 87-50 - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Perşembe, Nisan 18, 2024
BasketbolSpor

Yakın Doğu farklı galip: 87-50

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, hazırlık maçında karşılaştığı Bulgar ekibi Lukoil’i farklı yendi

 

5 OYUNCU ÇİFT HANELERDE:

Bulgaristan Kadınlar Ligi ekiplerinden Lukiol karşısında çok üstün olan Yakın Doğu maçı 87-50’lik skorla zorlanmadan kazanırken, Gizem, Eldebrink, Duygu, Merve ve Bahar Çağlar çift haneli sayılarda maçı tamamladı

 

ROBINSON’DAN RESMİ İMZA:

Yakın Doğu Üniversitesi daha önce anlaşmaya vardığı kadın basketbolunun en önemli uzunları arasında gösterilen Angelica Robinson’u düzenlenen imza töreniyle kadrosuna kattı

 


Türkiye Kadınlar Süper Ligi için iddialı bir kadro oluşturan ve şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, hazırlık maçında karşılaştığı Bulgar ekibi Lukoil’i 87- 50 mağlup etti.

Maç boyunca skoru önde götüren Yakın Doğu Üniversitesi ilk periyodu 24-13, ikinci periyodu 40-25, üçüncü periyodu 66-39 galip bitirdi. Ribauntlarda rakibine 44-28 üstünlük sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi toplamda 22 asist gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Gizem Başaran 15 sayı 13 ribaunt, Elin Eldebrink 13 sayı, 2 ribaunt, 6 asist, Duygu Fırat 10 sayı, 8 ribaunt, 3 asist, Merve Aydın 11 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Anna Vajda 9 sayı, 6 ribaunt, 2 asist, Bahar Çağlar ise 12 sayı, 2 ribaunt ve 2 asist ile öne çıkan isimler oldu.

Lukoil’de Anita Nichole Brown 18 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, Crisstasia Antionette 10 sayı, 4 ribaunt, 7 asist, Teodora Lyubomirova 9 sayı, 3 ribaunt ve 2 asist ile oynadı.

 

Kalaycıoğlu memnun

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu maçın ardından yaptığı açıklamada, “Hazırlık maçı olsa da açık ara farkla galip gelmek mutluluk ve heyecan verici. Lig öncesi bunlar önemli sınavlar. Bu maçları kazanmak önemli olsa da bizim asıl dikkat etmemiz gereken konu sistemimizi tam manayla takıma adapte edebilmek. Yeni sezon adına iddialıyız. Ciddi yapılanmış, iyi organize olmuş bir ekibimiz var. Oyuncularımızın üstün çabaları ve özverileri ile de başarılı işler çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Robinson’dan resmi imza

Yakın Doğu Üniversitesi daha önce anlaşmaya vardığı kadın basketbolunun en önemli uzunları arasında gösterilen Angelica Robinson’u düzenlenen imza töreniyle kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezonu Euroleague’de final oynayan Rusya’nın Nadezhda Orenburg takımında geçiren ve takımın finale yükselmesinde büyük paya sahip olan Angelica Robinson 1987 doğumlu, 1.97 boyunda ve her iki uzun pozisyonunu da oynayabiliyor.

2010 WNBA Draftı’nda Los Angles Sparks tarafından draft edilen Robinson kariyeri boyunca WNBA’de Seattle Storm, Fransa’da Tarbes Bigorre, İspanya’da Perfumerias Avenida ve Rusya’da Nadezhda Orenburg takımlarının formalarını giydi. Avrupa basketbolunu yakından tanıyan ve son üç sezonunu Euroleague’de mücadele eden takımlarda geçiren Angelica Robinson hem tecrübesi hem de yetenekleriyle gelecek yıl Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın çok önemli bir parçası olacak.

Angelica Robinson geçen yıl Euroleague’de 8.9 sayı, 8.4 ribaund (takımının en iyisi) ve 1.3 asist ortalamalarıyla oynadı. Perfumerias Avenida formasıyla geçirdiği 2014-2015 Euroleague sezonunu ise 13.4 sayı, 10.4 ribaund ve 1.6 asist ortalamalarıyla geçirerek  ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Güçlü fiziği, çabuk ayakları, blok özelliği ve güçlü ribaunt hassasiyetiyle bilinen oyuncu Türkiye Ligi’nin en değerli uzunları arasında yer alacak.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar