Dev final - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Nisan 19, 2024
Spor

Dev final

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) final maçında Portekiz ile ev sahibi Fransa bugün karşı karşıya gelecek. Saint-Denis kentindeki Stade de France’ta saat 22.00’de başlayacak finali İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Karşılaşma TRT 1’den canlı yayınlanacak. Ev sahibi Fransa, A Grubu’nda oynadığı 3 maçın 2’sini kazanıp, birinde berabere kalarak grubunu lider tamamlarken, son 16 turunda İrlanda Cumhuriyeti’ni, çeyrek finalde İzlanda’yı, yarı finalde de Almanya’yı eledi. Portekiz ise F Grubu’ndan 3 beraberlikle üçüncü olarak çıktı, son 16 turunda Hırvatistan’ı, çeyrek finalde Polonya’yı, yarı finalde de Galler’i saf dışı bıraktı.

Fransa ile Portekiz arasında yapılan son 10 müsabakada Portekiz Milli Takımı’nın galibiyeti bulunmuyor. İki takımın kendi aralarında oynadığı resmi ve özel 24 maçta Fransa’nın üstünlüğü bulunuyor. Bu karşılaşmalarda Fransa 18 galibiyet alırken, Portekiz ise 5 kez rakibini yendi, taraflar bir maçta da yenişemedi.  Bu maçlarda Fransa 49, Portekiz ise 28 kez fileleri havalandırdı.


Avrupa Futbol Şampiyonası’na 9 kez katılıp, 2 kez final oynama başarısı gösteren ev sahibi Fransa, yarın 3. kez final maçına çıkacak. EURO 1984 ve EURO 2000’de final maçlarını kazanıp, kupayı müzesine götüren mavi-beyazlılar, ayrı bir rekora da imza attı. Fransa, ev sahipliği yaptığı 1984 Avrupa Şampiyonası’ndan sonra finale kalarak, turnuva tarihinde evinde iki kez finale yükselme başarısını gösteren tek takım unvanını aldı.

Yıldızların finali

Portekiz’in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile Fransa’nın golcüsü Antoine Griezmann, 2016’da UEFA Şampiyonlar Ligi’nden sonra Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finalinde de karşı karşıya gelecek. Turnuva boyunca takımına 3 gol, 3 asistlik katkı sunan Ronaldo, organizasyon tarihinde ikinci kez final oynayacak Portekiz’in ilk şampiyonluğunu kazanmasına yardım etmeye çalışacak. Şampiyonada 6 gol, 2 asistlik performans sergileyen Griezmann ise Fransa’nın EURO 1984 ve EURO 2000’den sonra üçüncü kez kupayı müzesine götürmesi için ter dökecek.

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar