Erdem Akkaya Dünya şampiyonu - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Mart 29, 2024
Diğer SporlarSpor

Erdem Akkaya Dünya şampiyonu

MADALYALARI TOPLADIK: Erdem Akkaya, 73 kg’da 1’incilik kürsüsüne çıkarak Dünya şampiyonu oldu. Şampiyonada sporcularımız bir 1’incilik, beş 2’ncilik ve yedi 3’üncülük madalyası elde ederek büyük bir başarıya imza attı

[dropcap style=”circle” bgcolor=”#0065ad”]I[/dropcap]nternational Sporting Kickboks Association (ISKA) tarafından düzenlenen Dünya Kickboks Şampiyonası’nda 73 kiloda Erdem Akkaya şampiyon olmayı başardı.
Almanya’nın Sindelfingen kentinde yer alan Glaspalas Spor Salonu’nda 36 ülkeden 1,200 sporcunu katılımı ile gerçekleştirilen şampiyona dün yapılan mücadeleler ile tamamlanırken sporcularımız bir 1’incilik, beş 2’ncilik ve yedi 3’üncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Erdem Akkaya Dünya şampiyonu
Sporcumuz Erdem Akkaya dün çıktığı tatamide rakiplerini devirerek Dünya şampiyonu oldu. Sporcumuz 73 kg. Light Contact’da ilk karşılaşmasını Alman sporcu Hell Marvin ile yaptı. Bu mücadeleden galibiyet ile ayrılan Erdem’in finaldeki rakibi Almanya adına yarışan Muhammet Öztürk oldu. Karşılaşmada rakibine göz açtırmayan Erdem, Dünya şampiyonu olarak büyük bir başarı elde etti.
Erdem Akkaya Dünya şampiyonu (1)


9 madalya kazandık
Ülkemiz adına yarışan Alman vatandaşı sporcu Cihan Selçuk 63 kg. Full Contact’ta 2’nci oldu. İlk karşılaşmasında Panamalı rakibi Rafael Jolly’i mağlup etmeyi başaran Cihan, finalde karşılaştığı Avusturyalı Dimitros Kumbanis karşısında başarılı olmayarak şampiyonluk şansını kaybetti.

59 kg. Semi Contact’ta mücadele eden sporcumuz Emre Serin ilk müsabakasında Avusturalyalı rakibi Jordan Zadro’yu mağlup ederek finale kalırken, finaldeki rakibi Alman Alexandır Korel’e mağlup olmaktan kurtulamayarak 2’nci oldu.

58 kg. Light Contact’ta mücadele eden sporcumuz Nazime Paşa ilk turda eşleştiği Alman Lisa Stahll önünde galip gelirken, finalde karşılaştığı Yunanlı sporcu Evengelia Tsanni karşısında şanssız bir mağlubiyet alarak 2’nci oldu.

Yunanlı sporcu karşısında daha atak bir mücadele sergileyen sporcumuz hakemlerin dört ceza puanı vermesi ile şampiyonluk şansını kaybetti. Diğer karşılaşmalarda ise Light Contact 59 kg.’da ilk turu bay geçen Emre Serin 2’nci turda Alman sporcu Yunus Korkmaz’a mağlup olunca 3’üncülük madalyasının sahibi oldu. 68 kg. Semi Contact’ta mücadele eden sporcumuz Volkan Kurt, İskoçyalı sporcu Dean Sunderlant ile yaptığı mücadeleden mağlubiyet ile ayrıldı. Light Contact 64 kg.’da mücadele eden sporcumuz Sara Cansu Demir finalde mücadele ettiği güçlü İngiliz sporcu Rebecca Cantrill karşısında mağlup oldu ve 2’ncilik madalyasının sahibi oldu.

Sporcumuz Erdem Akkaya 75 kg. K-1’de çıktığı tatamide Alman sporcu Alexander Kellner önünde tutunamadı ve K-1’e veda etti. 45 kg. Light Contact’ta mücadele eden sporcumuz Saygıner Mavşan İsveçli rakibi Adam Smart’a mağlup oldu. Semi Contact 53 kg.’da final oynayan sporcumuz Hatice Margili Alman rakibi Laura Vodoppija’ya kaybedince 2’ncilik madalyası ile yetinmek zorunda kaldı.  KKTC Kickboks Milli Takımımız ilk gün karşılaşmalarında elde ettiği iki 3’üncülük ile birlikte toplam bir 1’incilik, beş 2’ncilik ve yedi 3’üncülük madalyası kazanarak büyük bir başarının sahibi oldu.
ISKA Kickboks Dünya Şampiyonası’nın tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen törende başarılı sporcuların madalya ve kemerleri verildi. Sporcuların ödüllerini KKTC Kickboks Federasyonu Başkanı Niyazi Demirel ve diğer yetkililer verdi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar