Yazar hakkında :
Kazan da, nasıl istersen kazan!
Süper Lig’de zirveden kopmak istemeyen Mağusa Türk Gücü, Yenicami’yi tek golle mağlup ederek yarışta kalmaya devam etti.
MTG’nin cezası nedeniyle Türkmenköy’de oynanan maçta kötü zemin her iki takımın da pozitif futbol ortaya koymasına engel oldu.
Mağusa ekibi açısından kaybedilecek tek puanın bile bıçak sırtı kadar keskin olacağı maçta sarı-yeşilliler kazanması gereken karşılaşmaya defansif tedbirleri üst düzeyde tutarak başladı. Bunun karşılığında da kendi yarı alanından çıkmakta zorlanıp maçın kontrolünü rakibe bıraktı. Derviş’in yokluğunda orta sahada topun yönünü belirleyecek tek oyuncu konumunda kalan Feridun’un bu yükün altından kalkamaması, Deniz’in üçüncü bölgeden uzak kalması MTG’nin üretkenliğini etkiledi.
İlk yarım saatlik bölümde kalesinde pozisyonlar veren MTG’de Deniz’in kişisel çabası ile yoktan var ettiği sarı-yeşillilerin ilk atağında Yasin’in golü ile futbolun cilvesi “atamayana atarlar” vizyonu ortaya koydu.
Gol ile defansif direnci aratan MTG’de kaleci İbrahim ve çizgiden çıkardığı topla Erdoğ takımı ayakta tutarken, dişini tırnağına takarak hem hücuma hem de savunmaya katkı veren Yasin’in çabası tek golle de olsa üç puanı perçinledi. Rakibin son 30 dakikalık bölümde savunmada bıraktığı açıkları değerlendirme adına ruh gibi sahada dolaşan Ikedia’nın yerine hücum ve fizik gücü ile rakiplerini resmen ezen Deniz daha erken ileri alınmış olsa MTG, kendisini rahatlatacak tabeladaki değişimi kolaylıkla sağlayabilirdi.
Kazan ama nasıl istersen kazan haftalarının başladığı ligde MTG, Yenicami maçından yara almadan sıyrıldı ama unutulmasın ki bu futbol tarzı ile papaz her zaman pilav yemez.
Yenicami hiç de kötü oynamadığı bir maçta forvetlerin beceriksizliği nedeniyle kritik üç puandan oldu. İkisi ilk yarıda biri ikinci yarıda Massa’nın üç, Kemal Uçaner’in ağlara girdiği pozisyonla dört, Ünal’ın topu boş kaleye ıskaladığı pozisyonla net 5 golü Türkmenköy ovasına eken Yenicami, Lefkoşa’ya avucunu yalayarak döndü.
Yenicami, kazanılmasına rağmen beklentilerin uzağında kalan Gönyeli ve Göçmenköy maçı, kaybedilen Düzkaya karşılaşmasından ders çıkarmadı. Form düşüklüğü gözle görülen Massa’ya Kayhan emekleyerek partner olurken İbrahim Çıdamlı eski günlerini mum ile aratıyor.
Hal böyle olunca hücum alternatifler yaratamayan siyah- beyazlıların mumu deplasmanda eriyor.
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.

Güncel Köşe Yazıları
- Her görüş değerlidir...
- Dünyanın en iyi restoranları
- Ekonomik kriz ve Kıbrıs sorunu!
- UBP muhtırası!!!
- Kabineyi “Kartal yaptı” ve gitti
- Bizi tahrik ediyorlar...
- DEVRALMA ZAMANI
- CTP’liler devre dışı kalmamalı… Tarihi hatadır
- UBP içerisinde bu yıkıma dur diyebilecek yürek olm..
- İrsen Küçük aralık ayını bekliyor...
- Atilâ’nın Defteralı isyanı
- 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı...
- BES ve öfke kontrolü
- Ankara neden versin ki?
Yorumlanan Yazılar
Be Gavole
24.05.2012 - 10:46
“ANKARA VERMEYE MECBURDUR…”
m.zeki
24.05.2012 - 07:22
Ankara neden versin ki?
durmuş adsız
23.05.2012 - 07:40
Esen rüzgar etrafı toparlar mı?
M.ZEKI
22.05.2012 - 08:45
Ülkenin ihtiyacı nedir?
Be Gavole
21.05.2012 - 08:52
1958 Lefke Olayları














