04.10.2011 - 00:02
Okunma (834)
Yorum (0)
Paylaş

Adaletsizlik isyanı!

SPOR/PARAS

 

Futbol Federasyonu ve 8 futbol kulübüne, son 2 ay içerisinde toplam 265 bin TL maddi katı yapılmasına, spor federasyonları tepki gösterdi

Adaletsizlik isyanı

“SPORA AYRILAN KAYNAKLARIN KULLANIMI VERİMLİ DEĞİL”… Atletizm, Tenis ve Cimnastik Federasyonu Başkanları, spora ayrılan paranın verimli kullanılmamasından yakındı ve yetkililerden daha adil olmasını istedi

“ANLAM VEREMİYORUM”… Tenis Federasyonu Barutçu, “Ülkenin geneline hizmet vermeye çalışan spor federasyonları bütçe bulamazken, futbola bu kadar paralar harcanmasına anlam veremiyorum” dedi

“YILLIK BÜTÇEMİZDEN DAHA FAZLA”… Cimnastik Federasyonu Başkanı Türkel, “Bir ay bin 500 TL alıyoruz, iki ay geçiyor para almıyoruz. Yıllık bütçemiz 16 ile 20 bin TL arasında değişiyor. Futbola ise bizim yıllık bütçemizden daha fazla para veriliyor” diye konuştu

 

“BİZİM KULÜPLERİMİZE NEDEN YAPILMIYOR?”… Atletizm Federasyonu Başkanı Doğaç, “Maddi kaynak yardımı atletizm kulüplerine neden yapılmıyor? Yapılan yardımlar mutlaka ihtiyaçtan dolayı yapılmıştır. Buna bir itirazımız yok.  Sorun bizim kulüplerimize yardım yapılmamasıdır” dedi

 

Kamil KOLCU

 

Ülkede futbol ve diğer branşlar arasındaki uçurum giderek büyüyor. Kendilerine ayrılan yıllık bütçelerinin yetersizliğinden yakınan futbol dışında kalan spor federasyonları, futbola son 2 ay içerisinde toplam 265 bin TL verilmesine büyük tepki gösterdi. Yıllık bütçeleri ile sezonu tamamlamakta zorlanan, bunun yanında yıllık bütçelerini düzenli alamayan spor federasyonları, en küçük yerleşim yerlerindeki kulüplere bütçelerinden daha fazla para verilmesini, spora ayrılan kaynakların verimli kullanılmadığının göstergesi olarak yorumlanıyor.

 

Son 2 ayda 265 bin TL

Futbola son bir aylık sürede toplam 265 bin TL verildi. Futbol Federasyonu’na 12 bin 500 TL verilirken, en yüksek miktarı Karşıyaka Spor Kulübü aldı. Karşıyaka Spor Kulübü’ne toplam 44 bin TL maddi kaynak aktarıldı.

 

BÜY’e 3 ayda 60 bin TL

Öte yandan son 3 ay baz alındığında Güzelyurt’ta bulunan Baf Ülkü Yurdu’na verilen para dikkat çekiyor. Dört aylık sürede Baf Ülkü Yurdu’na toplam 60 bin TL maddi kaynak aktarıldı. Haziran ayıda 30 bin TL alan Baf Ülkü Yurdu, eylül ayında yine 30 bin TL maddi kaynak almıştı.

 

İşte son 2 ayda futbol kulüplerine verilen paralar:

BÜY 30.000 TL (eylül) +30.000 TL (haziran)

Gençler Birliği: 38.000 TL

Göçmenköy: 35.000 TL

Çanakkale: 15.00 TL

Dipkarpaz 15.500 TL

Bahçeli 15.000 TL

Karşıyaka: 44.000 TL

Futbol Federasyonu: 12.500 TL

İncirli: 30.000 TL

Toplam: 265 bin TL

 

Barutçu: “Kaynaklar rasyonel kullanılmıyor”

Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutçu, ülkenin geneline hizmet vermeye çalışan spor federasyonlarının, bütçe bulamadığından yakındı ve “Futbola bu kadar paralar harcanmasına anlam veremiyorum” dedi. Barutçu, “En küçük yerleşim yerlerine bu kadar büyük miktarlarda katkı yapılması spora ayrılan kaynakların rasyonel kullanılmadığının en büyük göstergesidir” şeklinde konuştu.

 

Türkel: “Adil olunmalıdır”

Cimnastik Federasyonu Başkanı Fatoş Türkel, futbola verilen paraların fazlalığından yakınarak, yetkililerin adil olmasını istedi. Yıllık bütçelerini düzenli alamamaktan yakınan Fatoş Türkel, “Bir ay bin 500 TL alıyoruz, iki ay geçiyor para almıyoruz. Yıllık bütçemiz 16 ile 20 bin TL arasında değişiyor. Futbola ise bizim yıllık bütçemizden daha fazla para veriliyor” dedi.

 

Doğaç: “Bizim kulüplerimize neden verilmiyor?”

Atletizm Federasyonu Başkanı Ersin Doğaç, atletizm branşında faaliyet gösteren kulüplerin büyük sıkıntılar içersinde olduğunu ifade ederek, maddi kaynak yardımının atletizm kulüplerine de yapılması gerektiğini söyledi. Doğaç, “Yapılan yardımlar mutlaka ihtiyaçtan dolayı yapılmıştır. Buna bir itirazımız yok. Sorun bizim kulüplerimize yardım yapılmamasıdır. Kulüplerimiz özellikle malzeme sıkıntısı çekiyor” diye konuştu.

 

 

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı