|
YDÜ’DE VARLIK ÝÇÝNDE YOKLUK
 |
Tonguç Kotak
|
|
YDÜ’DE VARLIK ÝÇÝNDE YOKLUK |
Basketbolda Yakýn Doðu Üniversitesi epeyi bir þeyler yapmak istiyorsa en tepeden kafayý deðiþtirmeleri gerekmektedir. Kimse kusura bakmasýn Hakan Atamtürk çok iyi arkadaþým olabilir, Bilgin Güldoðuþ iyi yönetici ile aram iyi olabilir, Gökmen Öder ile Fatoþ Öder de benim kardeþlerim olabilir ama basketbol þubesinin durumunu tam bir içler acýsýdýr.
Koskoca üniversite, “spor” konusunda sýnýfta kaldý. Tüm dallarda Yakýn Doðu’nun sorunlarý var ama benim basketbolda gördüklerim karþýsýnda Suat Günsel ve Þenol Bektaþ’ýn tutumlarýný merak ediyorum doðrusu. Sadece baþarýya endekslenmiþ bu okulda ne ilgi var ne de bir icraat.
Yýllardýr yok hastane yok bilmem ne diye diye “spor” ikinci plana itildi. Bu yýl basketbolda da durum bana göre iyi deðil.
Yýllardýr bütçe konusunda verilen sözlerin tutulmadýðý bir camiadan baþarý beklemek bana göre hayalciliktir. Bayan basketbol takýmý Süper Kupa’yý kazanýyor ama koskoca Yakýn Doðu Üniversitesi’nin yetkilileri bu takýma yemek bile ýsmarlamýyorlar. Takým kendi ceplerinden Dereboyu’nda bulunan Passport’ta yemek yiyorlar ve ben rastgele onlarý orda görüyorum. Bir Allah’ýn Yakýn Doðu Üniversitesi’nden kimse yok. Bu mu bir takýma verilen deðer. Kaç yýldýr arka arkaya þampiyon olduklarýný ilgililer bile bilmiyorlar herhalde. Bunu bilen Hakan Atamtürk, Bilgin Güldoðuþ ve antrenör Fatoþ Öder ile sporcular hepsi o kadar.
Ya erkek takýmý ise ayrý bir olay. Binlerce öðrencisi olan bir okul kendi sporcularýný üvey evlat görüyor. Þimdi ben bu yazýyý yazdým diye kýzacaklar ama olsun. Ben gerçekleri yazacaðým. Yýllardýr verilen sözlerin tutulmadýðý takýmlarda daima okkanýn altýna idareciler ve antrenörler gider. Sporcuya verdiðin sözü yerine getiremezsen onlar da kendilerine en yakýnlara dert yanarlar. Eðer adýn büyük ise icraatýn da büyük olacak. Ya bu iþi doðru yapacaksýn ya da kapýya kilidi vurup spordan çekileceksin. Övünmeye gelince saðda solda hava atmakla icraat arasýnda fark var. Lig baþlýyor ama Yakýn Doðu erkek takýmýnda sorunlar diz boyu. Bunu çözecek kiþiler ise ortada yok. Transfer bile yapamazsan o dalda ne iþin var. Bunu bana anlatsýnlar da ben de anlayayým. Sporcuya ne verdin ki baþarý istersin.
Hiç kimse kusura bakmasýn Yakýn Doðu Üniversitesi varlýk içinde yokluk hatta “SEFALET” yaþýyor. Sonuç ise kafalarýn deðiþmesi ve yatýrýmýn ciddi þekilde yapýlmasý. Bu arada sadece basketbol deðil Yakýn Doðu’nun tüm dallarýnda ilgisizlik var. Bu da ta Suat Günsel ve ekibinden baþlýyor. Bir günden bir güne eðer Sayýn Günsel, “spor” olayýndan haberdarsa ben kendisinden özür dilerim ama ne yazýk ki haberi bile yok.
Doðru olan ya yatýrým yapacaksýnýz ya da kapýya kilit vuracaksýnýz.
|
 |
2010-12-31 |
Bu yazý |
427 |
kere okundu |
|
KÖÞE YAZARLARI
KÖÞE YAZARLARI
SPOR YAZARLARI
|
VÝDEO HABERLER
|
Adriano noktayý koydu
Diþler nasýl çürür
En Komik 3 Türk Filmi
Fener’den bir kez daha yalanlama
Maçta futbolcu dehþeti
|
 Ýsmi Fenerbahçe ile anýlan Adriano transferi konusunda son kararýný verdi
 Ýyi bir diþe sahip olmak için önce diþlerin nasýl çürüdüðünü öðrenin.
 Ýnternet þirketi AOL en komik 10 film arasýna 3 Türk filmini kattý. Bakýn onlar neler...
 Fenerbahçe Kulübü, basýnda çýkan iddialar üzerine, Brezilyalý yýldýz Roberto Carlos ile ilgilenmediklerini bir
 3. Lig'e yükselme birinci kademe grup maçý, yeþil sahalarda ender görülen bir futbolcu dehþetine sahne oldu. R
|
|
|
Anketler
ÇOK OKUNANLAR
Gunluk Gazeteler
|
|