|
UBP HALKIN DESTEÐÝNÝ KAYBEDÝYOR!..
 |
Derviþ Doðan
|
|
UBP HALKIN DESTEÐÝNÝ KAYBEDÝYOR!.. |
Görünen o ki büyük bir halk desteði ile tek baþýna iktidara taþýnan UBP halkýn verdiði bu onayýn kredisini tüketmek için elinden gelen çabayý göstermekten geri durmuyor. Ardý ardýna yapýlan hatalar, toplumla uyuþmayan icraatlarla, halkýn önceliklerine duyarsýz kalan bir anlayýþla geldiðimiz günde UBP toplumdan kopma noktasýna gelmiþtir. Açýkça ifade etmem gerekirse bu beni de yanýltmýþtýr. Bu kadar kýsa sürede bu krediyi harcayacaklarýna ihtimal vermiyordum. Ancak ardý arkasý gelmeyen birçok hatalar yapmýþlardýr. Kuþku yok ki bu hatalarýn en baþýnda ekonomik yapýnýn disipline edilmesi konusunda ortaya konan tek ayaklý politikalardýr. Bu bir þekilde tartýþýlabilinir ve ülkenin kendi gerçekleri doðrultusunda bir alternatif ortaya konabilir. Bu mümkündür. E halen geç deðildir. Ve/fakat partizanca uygulamalara ne demeli? Bir taraftan ekonomik krize dayalý tedbirlerden söz ediliyor, bir diðer taraftan da muamma haline dönen birtakým istihdamlar yapýlýyor. Bu istihdamlar da UBP’ ye yakýn ya da UBP içerisi aktif görevler üslenen insanlara yakýn olanlar arasýndan seçilip yapýlýyor.
Hoþ konuyla ilgili olarak sorumlu makamlardan cýlýz açýklamalar geliyor. Ancak bu açýklamalar maalesef inandýrýcý olmuyor.
Velhasýl yapýlan bu yanlýþ uygulamalar sonrasýnda UBP ciddi anlamda toplumdan kopuyor. Sokaktaki vatandaþtan tutun da ülkenin diðer katmanlarýný temsil eden kitlelere varýncaya kadar olan kesimler UBP’ye karþý büyük bir tepki içerisindedirler. Daha çok deðil iki yýl önce büyük destek verip iktidara taþýdýklarý bir partiye olan güvenleri her geçen gün azalýyor.
UBP liderliði geçmiþ yýllarda ülkenin siyasi konjonktürünü belirleyen Ankara’nýn desteði ile bu süreci götürebileceðini umut ediyor. Ya da düþünceler bu yönde oluyor. Ancak bu büyük bir yanýlgýdýr. Zira Ankara günün sonunda sizi toplumdan uzaklaþmanýza raðmen desteklemeyecektir. Bunun geçmiþte örnekleri vardýr. Ve bu örneklere baktýðýnýz zaman da bunu net bir þekilde görürsünüz. Elbette ki bu noktada Ankara’nýn da etkili olduðu faktörler vardýr. Ancak burada esas olan halktýr. Nitekim Ankara’da bu hassasiyetler doðrultusunda hareket etmek zaruriyetindedir. Ancak maalesef UBP bunu ýsrarla göz ardý ediyor. Ki UBP gibi köklü bir partinin de bunu görememesi bana imkansýz gibi geliyor.
Ýþin bir baþka ilginç yaný ise nasýl ki bir dönem insanlar yine UBP’nin ortaya koyduðu politikalardan ya da yönetim þekillerinden rahatsýzlýk duyup alternatif arama yoluna gitmiþler ve bu baðlamda CTP-BG’leri büyük bir destekle iktidara taþýmýþlarsa þimdi ayný handikap yeniden tarih tekerrürden ibarettir yaklaþýmý ile halký en kýsa zamanda yeni yeni alternatifler bulmanýn, yaratmanýn eþiðine getirmiþtir.
Ve bunu açýkça ifade etmek gerekirse bu tablonun farkýnda olan siyasi yapýlar alternatif düþünce ve kadrolar yaratabildikleri sürece ülke yönetiminde bir seçenek olarak halkýn karþýsýna geçeceklerdir.
Bunu kimse hafife almasýn. Önümüzdeki üç ay bu baðlamda çok önemlidir. UBP kendi dinamiklerini görmediði ve hatalarýný düzeltmediði sürece ve halka sýrtýný dönüp de sýrf iktidarým diye medet umduðu sürece insanlarýn baþka alternatiflere yönelmesinin önünü alamayacaktýr.
|
 |
2011-01-03 |
Bu yazý |
508 |
kere okundu |
|
KÖÞE YAZARLARI
KÖÞE YAZARLARI
SPOR YAZARLARI
|
VÝDEO HABERLER
|
Adriano noktayý koydu
Diþler nasýl çürür
En Komik 3 Türk Filmi
Fener’den bir kez daha yalanlama
Maçta futbolcu dehþeti
|
 Ýsmi Fenerbahçe ile anýlan Adriano transferi konusunda son kararýný verdi
 Ýyi bir diþe sahip olmak için önce diþlerin nasýl çürüdüðünü öðrenin.
 Ýnternet þirketi AOL en komik 10 film arasýna 3 Türk filmini kattý. Bakýn onlar neler...
 Fenerbahçe Kulübü, basýnda çýkan iddialar üzerine, Brezilyalý yýldýz Roberto Carlos ile ilgilenmediklerini bir
 3. Lig'e yükselme birinci kademe grup maçý, yeþil sahalarda ender görülen bir futbolcu dehþetine sahne oldu. R
|
|
|
Anketler
ÇOK OKUNANLAR
Gunluk Gazeteler
|
|