|
EKONOMÝK KRÝZE RAÐMEN 70 BÝN POUND!...
 |
Derviþ Doðan
|
|
EKONOMÝK KRÝZE RAÐMEN 70 BÝN POUND!... |
Bugün dünyada olduðu gibi ülkemizde de devam eden ekonomik olumsuzluklar herkes tarafýndan artýk kabul edilen bir realitedir. Elbette ki bunu sadece global anlamda ortaya çýkan ekonomik krize baðlamak doðru deðildir. Kendi içimizdeki iç dinamiklerin de bu anlamda oluþturduðu nedenler tabii ki vardýr. Ancak bütün etkenleri bir araya getirirseniz verdiði görüntü de bugün içinde bulunduðumuz durumun bir yansýmasýdýr.
Ben ekonomist deðilim. Fakat içinde bulunduðumuz durumu anlamak için de illa ki ekonomist olmamýz gerekmez. Zira cebimizdeki paraya da bakarak ülkenin bu anlamdaki yapýsýný görmemiz mümkündür. Bu birebir günlük yaþantýlarýmýza zaten yansýmaktadýr. Hoþ bugün bu iþin ilmini alan deðerli arkadaþlarýmýz da bu durumu teslim etmektedirler. Kýsacasý ülkede devam eden ve zaman zaman piyasalara da yansýyan canlý, yani sýcak paranýn olmayýþý bu konuda bir daralma yaþamamýza sebep olmaktadýr.
Ancak son günlerde yaþadýklarýmýz ve hatta gazetelere de konu olan birtakým olaylara baktýðýmýz zaman acaba bu krizi aþma noktasýna mý geliyoruz diye de umutlanýyoruz.
Þöyle ki, bugün spor kulüplerimize baktýðýmýz zaman buralarda çok da iç açýcý bir mali yapý göremiyoruz. Kulübe baðýþ, balo, piyango çekiliþi gibi dar ve kýsýtlý getirilerle ortaya konan mali yapý takdir edersiniz ki sürdürülebilir bir yapý deðildir. Dolayýsýyla kulüp yöneticilerinin kiþisel çabalarý spor kulüplerinin bu anlamdaki mali yapýsýný ayakta tutmaktadýr. Tabii ki kendi kendine gelir saðlayan spor kulüplerimiz de yok deðildir. Ancak genel mali yapý bu temelin üzerinde yoðunlaþmaktadýr. Bu nedenledir ki spor kulüplerine baþkan ve yönetici bulmak bu noktada çok zordur. Kýsýtlý mali imkanlarla bütün bunlarý yapmak çok kolay deðildir.
Ancak bu anlamda belli ki çok yol kat etmiþiz. Özellikle transfer dönemine denk gelen bu süreçte bazý spor kulüplerimizin ortaya attýðý transfer ücretleri küçümsenecek boyutta deðildir. Bir tek futbolcunun transfer ücreti olarak altmýþ, yetmiþ bin poundlarýn konuþulduðu ve hatta gazetelere yansýyan Kýbrýs Türk Kooperatif Merkez Bankasý tanýmlý yazýlmýþ çeklerin miktarý hiç de hafife alýnacak bir durum deðildir. Özellikle ülkenin ekonomik yapýsýný göz önüne aldýðýmýz zaman bunun ne kadar önemli olduðunu daha da iyi idrak edebiliriz.
Hoþ bu rakamlara raðmen söz konusu transferin yapýlamadýðýný da öðreniyoruz. Ama bunun bu aþamada çok da önemi kalmýyor. Zira eðer iki kulüp yöneticileri arasýnda mutabakat saðlanmýþ olsaydý, bu transfer gerçekleþecekti. Ve bu para güzide bir kulübümüzün baþkaný tarafýndan diðer güzide bir kulübümüzün baþkanýna takdim edilecekti.
Ýþte bütün bunlara baktýðým zaman aklýma ilk gelen þey þu oluyor. Acaba ülkedeki ekonomik krizi aþýyor muyuz?
Ülkede nakit sýkýntýsýnýn yaþandýðý, ekonomik göstergelerin olumlu sinyal vermediði, asgari ücretin 1.237 TL civarý olduðu, KTHY çalýþanlarýnýn maaþ alamadýðý, birçok iþletmenin iflasýn eþiðine geldiði, devletin çalýþanlarýný ödemede zorlandýðý, iþsizliðin her gün artarak büyüdüðü bir dönemde, bir tek futbolcunun transferi için, ödenmesi göze alýnan 70 bin sterlin gibi bir meblaðýn ortaya konmasý büyük bir olaydýr. Bu olaya neresinden bakarsanýz bakýn, günün sonunda takdiri de ibreti de gözler önünde olmaktadýr.
|
 |
2010-02-07 |
Bu yazý |
310 |
kere okundu |
|
KÖÞE YAZARLARI
KÖÞE YAZARLARI
SPOR YAZARLARI
|
VÝDEO HABERLER
|
Adriano noktayý koydu
Diþler nasýl çürür
En Komik 3 Türk Filmi
Fener’den bir kez daha yalanlama
Maçta futbolcu dehþeti
|
 Ýsmi Fenerbahçe ile anýlan Adriano transferi konusunda son kararýný verdi
 Ýyi bir diþe sahip olmak için önce diþlerin nasýl çürüdüðünü öðrenin.
 Ýnternet þirketi AOL en komik 10 film arasýna 3 Türk filmini kattý. Bakýn onlar neler...
 Fenerbahçe Kulübü, basýnda çýkan iddialar üzerine, Brezilyalý yýldýz Roberto Carlos ile ilgilenmediklerini bir
 3. Lig'e yükselme birinci kademe grup maçý, yeþil sahalarda ender görülen bir futbolcu dehþetine sahne oldu. R
|
|
|
Anketler
ÇOK OKUNANLAR
Gunluk Gazeteler
|
|