Nene torun kavuşmasına asker engeli - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Perşembe, Nisan 18, 2024
KıbrısManşet

Nene torun kavuşmasına asker engeli

Duygu ALAN

Akıncılar köyü girişinde dün yine geçiş krizi yaşandı.

Kıbrıslı Türk Nehir Uluçaylı, bir buçuk yıl aradan sonra bayram ziyareti için önceki gün adaya geldi. Ülkedeki akrabalarını ziyaret eden genç kız dün de teyzesinin kızları Laden ve Ledün Yılmaz ile birlikte Akıncılar köyünde ikamet eden nenesi Melek Yücelen’i  ziyaret etmek istedi ancak, KKTC kimlik kartı olmadığı gerekçesi ile askeri barikattan geçemedi.


Nenesine doyasıya sarılıp hasret gidermek için yollara düşen genç kızın kavuşma sevinci kursağında kaldı.

Olay polise bildirildi

Akıncılar köyü girişinde askeri barikatta yaşanan geçiş krizi polise yansıdı. KKTC kimlik kartı olmaması sebebi ile köye girişi engellenen Nehir Uluçaylı’nın, olayı akrabalarına bildirmesi üzerine akrabaları da önce genç kıza yardımcı olunması için Barış Gücü’nü, sonuç alamayınca da polisi aradı.

Akıncılar köyü giriş kapısına giden polis, önce barikattaki askerden bilgi aldı ardından barikatın park yerinde yeğenleri Laden ve Ledün Yılmaz ile birlikte bekleyen Nehir Uluçaylı’ya bilgi verdi.

Polis, açıklamasında, Leden ve Ledün Yılmaz’ın KKTC kimlik kartına sahip olması sebebi ile köye geçişinde bir engel olmadığını ancak yönetmelikteki mevzuat gereği, KKTC kimlik kartı sahibi olmadığı için Nehir Uluçaylı’nın barikattan geçme izninin bulunmadığını bu sebeple geçişine izin verilemeyeceğini anlattı.

foto (10)s copy

Kızlar isyan etti

Nehir Uluçaylı, nenesine kavuşamamanın verdiği üzüntü ile gözyaşlarına hakim olamadı. Genç kız duygularını, “Çok üzgünüm ben İngiliz vatandaşıyım ve KKTC kimliğim olmadığı için nenemi görmeye, köyüme giremiyorum, nenem 80 yaşında ve sağlığı iyi olmadığından köyden çıkamıyor. Sevincim, heyecanım kursağımda kaldı” diye anlatırken yeğenleri Laden ve Ledün Yılmaz, olaya tepki gösterdi.

Yılmaz kardeşler, Havadis’e yaptığı konuşmada, diğer akrabalarının da birçoğunun İngiliz vatandaşı olduğunu, KKTC kimlik kartları olmamasına rağmen defalarca söz konusu askeri barikattan giriş çıkış yaptıklarını, bu güne kadar herhangi bir engel yaşamadıklarını öne sürdü.

Yılmaz kardeşler, “Kendi köyümüze giremiyoruz. Bu nasıl bir uygulama” diye isyan ederken, barikatta her zaman kontrol yapılmadığını çoğu kez de askerin kimlik sormadan giriş çıkışları açtığını iddia etti.

Nehir gözü yaşlı Lefkoşa’ya döndü

Askeri barikattan geçiş yapamayan Nehir Uluçaylı, Ledün Yılmaz ile birlikte Lefkoşa’ya geri döndü.

Genç kızlardan Laden Yılmaz ise KKTC kimlik kartı ile Akıncılar köyüne giriş yaptı.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar