Şöföroğlu ve Kofalı'dan Türkiye şampiyonluğu - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Perşembe, Nisan 18, 2024
Diğer SporlarSpor

Şöföroğlu ve Kofalı’dan Türkiye şampiyonluğu

Okan KARADEMİR

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Bolu’da düzenlenen “Türkiye Gençler Atletizm Şampiyonası”nda ülkemiz atletlerinden altın madalya geldi

KKKTC-ANTEP KARMASI 4X400 BİRİNCİSİ:


Ülkemiz atletlerinden Hüseyin Kofalı ve Dinçer Şöföroğlu, Antepli sporcular Metin Yalçın ve Abdurrahman Özdemir ile birlikte 4×400 metre bayrak yarışına KKTC-Antep Karması olarak girdi ve 3.27.54’lük dereceyle birinci oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Bolu’da düzenlenen “Türkiye Gençler Atletizm Şampiyonası”nda ülkemiz atletlerinden altın madalya geldi.

Karaçayır atletizm pistinde gerçekleştirilen şampiyonada, Türkiye’nin 46 ilinden toplam 375 sporcu, 20 farklı branşta madalya mücadelesi verirken ülkemizden de genç kızlarda Cebriye Kuşçu, genç erkeklerde ise Dinçer Şöföroğlu, Hüseyin Kofalı ve Adem Çavuşoğlu yarışlarda yer aldı.

Yarışların ilk gününde piste çıkan atletlerimizden Cebriye Kuşçu kızlar 100 metrede 13.27 saniyelik dereceyle serisinde 4’üncü, 13 sporcu arasından genel klasmanda 7’nci, erkekler 100 metrede Dinçer Şöföroğlu 11.43 saniyelik derecesiyle sersinde 4’üncü, 40 sporcu arasından genel klasmanda 12’nci ve erkekler 400 metrede ise Hüseyin Kofalı 52.20 saniyelik dereceyle serisinde 5’inci 54 sporcu arasından genel klasmanda 25’inci oldu.

Müsabakaların ikinci gününde Adem Çavuşoğlu erkekler cirit atmada mücadele etti. Adem, 45.32 metrelik derecesiyle genel sıralamada 9’unculuğu elde etti.

4×400 metre Türkiye şampiyonluğu

Ülkemiz atletlerinden Hüseyin Kofalı ve Dinçer Şöföroğlu, Antepli sporcular Metin Yalçın ve Abdurrahman Özdemir ile birlikte ikinci günde müsabakaların son yarışı olan 4×400 metre bayrak yarışına KKTC-Antep Karması olarak girdilier ve büyük başarı elde ettiler.

KKTC-Antep Karması yarışta 3.27.54’lük dereceyle birinciliği elde ederek Türkiye şampiyonu oldu ve altın madalyaya uzandı.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar